Sustainability Officer – Vreugdenhil Dairy Foods – Nijkerk

JobID=7.0.15

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Vreugdenhil Dairy Foods en de doelstellingen zijn ambitieus. Met het oog op de ambitieuze plannen en verankering van duurzaamheid in de organisatie zijn wij op zoek naar een Sustainability Officer. Wil jij het duurzaamheidsbeleid voor Vreugdenhil helpen ontwikkelen en uitdragen binnen de organisatie en daarbuiten? Lees dan verder.

Wat doe jij in deze functie?

Over de afdeling

Vreugdenhil opereert vanuit het hart van de samenleving. Het bedrijf groeit en neemt verantwoordelijkheid. Niet alleen waar we die moeten nemen, ook waar we die nadrukkelijk willen nemen. Duurzaamheid is niet voor niets een belangrijk onderdeel van onze vijfjarenstrategie. Wij nemen hierin als bedrijf verantwoordelijkheid, zoals onze klanten en leveranciers van ons (mogen) verwachten. Op deze wijze kunnen we samen de gehele keten, stap voor stap, verder verduurzamen.

De QA Director is je direct leidinggevende, functioneel rapporteer je aan de Sustainability Manager.

Wat doe jij in deze functie?

Als Sustainability Officer lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie en uitvoering van het duurzaamheidsbeleid van Vreugdenhil. Het is daarbij belangrijk om goed samen te werken met alle afdelingen binnen het bedrijf.

Je ontwikkelt een volwaardig duurzaamheidssysteem dat voldoet aan de globale eisen voor nu en in de toekomst. Ook voorzie je de afdeling Communicatie van relevante informatie zodat zowel intern als extern de voortgang kan worden gecommuniceerd. Het jaarlijks realiseren van het duurzaamheidsverslag is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast realiseer je de benodigde rapportage om de voortgang te monitoren, en faciliteer en organiseer je de benodigde audits.

Je zorgt dat duurzaamheid wordt geïntegreerd in de dagelijkse werkzaamheden van al onze medewerkers, managers en de directie. En je ondersteunt alle stakeholders op zodanige wijze dat de doelstellingen kunnen worden behaald. Ook het informeren van klanten en andere externe stakeholders over onze duurzaamheidsontwikkelingen, behoort tot de werkzaamheden.

Al met al een functie met veel uitdagingen in een sterk veranderende omgeving. De kans om je te ontwikkelen tot een echte professional in duurzaamheid.

Herken jij jezelf hierin?

Jij combineert kennis met een positieve oplossingsgerichte houding, bent volhardend en creatief in het op de agenda krijgen en houden van de doelstellingen en acties. Je bent verbindend, goed op de hoogte waar je informatie kunt halen en geeft vorm aan de wijze waarop Vreugdenhil zich kan onderscheiden in duurzaamheid.

Daarnaast vragen wij:

• WO/HBO werk- en denkniveau
  • Enige jaren werkervaring in duurzaamheid, bij voorkeur in de levensmiddelenindustrie
  • Zelfstandigheid, oplossend vermogen en aanpakkersmentaliteit (pro-actief)
  • Je communiceert prettig en gestructureerd. Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden
  • Inspirerend voor alle niveaus binnen de organisatie
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

De organisatie

Vreugdenhil Dairy Foods voorziet wereldwijd miljoenen mensen van gezonde en voedzame voeding. Binnen Europa is Vreugdenhil de grootste producent van volle melkpoeder. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om het verschil te maken voor miljoenen consumenten óveral ter wereld. Onze ambities staan de sfeer niet in de weg. Want waar je ook rondloopt, overal proef je de prettige en informele werksfeer.

Dit bieden wij jou

• Een functie binnen een groeiend en ambitieus bedrijf
  • Een informele en collegiale werksfeer
  • Ruime mogelijkheden om jezelf en de afdeling verder te ontwikkelen
  • Een leuke baan met veel contact, afwisselend op de productielocaties, bij leveranciers en op het prachtige moderne hoofdkantoor in Nijkerk
  • Prima arbeidsvoorwaarden conform cao

Meer informatie

Lijkt het jou interessant om in deze functie mee te groeien met een groeiend Vreugdenhil?

Reageer dan door je reactie te sturen via de “Solliciteer” button of neem contact op met Malou Snel van onze Recruitmentafdeling op 06 46156833.